Szolgáltatás

Munkagödrök-partfalak megtámasztása lövellt beton segítségével-talajszegezéssel

A talajszegezésnél használt szegek általában acél rudak vagy egyéb olyan fémrudak amelyek húzás, nyírás és hajlítás felvételére alkalmasak.

A szegeket vagy talajba fúrt lyukakba helyezik majd a teljes hossz mentén kiinjektálják, vagy a talajba verik.

A szegek nem előfeszítettek, viszont sűrűn helyezkednek el ,így anizotróp látszólagos kohézióval erősítik az eredeti talajt

A talajszegezéssel erősített felületre minden esetben valamilyen burkolat kerül. Ez a burkolat nem fő teherviselő elem, hanem a talaj lokális stabilitását biztosítja a megerősített rétegek között és védi a talajt a felszíni eróziótól és az időjárás hatásaitól. Ideiglenes szerkezeteknél általában egy vékony lőttbeton-rétegből áll (8-15 cm) felülről lefelé szakaszosan építve. Tartós használatú szerkezeteknél ez a lőttbeton réteg 25 cm vastag is lehet, és általában két réteg acélhálóval látják el. A szegek és a lőttbeton közti kapcsolatot ponthegesztéssel vagy kötözéssel lehet biztosítani.

A lőtt beton lényege, hogy a beton felvitele egy magasnyomású tömlő segítségével, nagy erővel történik, így a betonozással egy időben a tömörítés is megvalósul. A lövellt beton kivitelezése során száraz vagy nedves lövési eljárást egyaránt lehet alkalmazni, attól függően, hogy melyik az adott projekt esetén a célravezetőbb. A magas minőség elérése érdekében cégünk sok éves tapasztalatát felhasználva optimálisan állítja be a lőttbetonhoz az adalékanyagokat, szemeloszlást és a megfelelő gyorsítót.

A lövellt beton készítése során cégünk folyamatosan szem előtt tartja a magas minőséget és az időtállóságot.
« Vissza az előző oldalra!
2111 Szada, Kisfaludy utca 17. A. ép. Telefon: 36309776267 E-mail küldése
SPECIAL CONSTRUCT KFT. - Magyar